No bake Granola Bars – Μπάρες δημητριακών με 5 υλικά

Μπάρες δημητριακών με 5 υλικά

For english scroll down

Υγιεινές μπάρες δημητριακών που δεν χρειάζονται ψήσιμο. Για να τις φτιάξετε χρειάζεστε μόνο 5 υλικά. Είναι ιδανικές για πρωινό ή για σνακ και μεταφέρονται εύκολα.

IMG_7544

 

IMG_7550

 

IMG_7556

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Μερίδες: 12

 

Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)
  • ¼ φλυτζανιού μέλι
  • ¼ φλυτζανιού φυστικοβούτυρο
  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ½ φλυτζάνι νιφάδες βρώμης

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C. Κόψτε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια, απλώστε τα σε αντικολλητικό ταψί και βάλτε τα στο φούρνο για 15’ περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μπορείτε, αν θέλετε, να καβουρδίσετε και τις νιφάδες βρώμης συγχρόνως.  Αφήστε τα λίγο να κρύωσουν.
  2. Βάλτε τα δαμάσκηνα στο multi και πολτοποιήστε τα μέχρις ότου να φαίνονται στο μίγμα μικρά κομμάτια, περίπου 1 λεπτό.
  3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάλτε το μέλι και το φυστικοβούτυρο και αφήστε να ζεσταθούν λίγο, σε χαμηλή φωτιά, ίσα-ίσα να ανακατευθούν.
  4. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης, τα αμύγδαλα και τα δαμάσκηνα.
  5. Ρίξτε στο μπωλ το μίγμα με το φυστικοβούτυρο και το μέλι και ανακατέψτε καλά, προσέχοντας να ανακατευθούν καλά τα δαμάσκηνα με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα σκεύος το οποίο το έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ή πλαστική μεμβράνη, και απλώστε το καλά.  Βάλτε το στο ψυγείο  για περίπου 30’, ή στην κατάψυξη για περίπου 20’ για να σφίξει.
  7. Βγάλτε τις μπάρες από το ταψί και κόψτε τις σε ίσα κομμάτια. Φυλάσσονται σε δοχείο που κλείνει για περίπου μία εβδομάδα. Το καλοκαίρι φυλάξτε τις στο ψυγείο.

 

Σημειώσεις:  Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι αγαύης, ή σφενδάμου.

Εγώ χρησιμοποίησα ένα τετράγωνο ταψάκι 24Χ24. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε και μακρόστενη φόρμα για κέικ. Το πάχος των κομματιών εξαρτάται από το μέγεθος του σκεύους.

 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Ενέργεια Υδατάνθρακες Σάκχαρα Λιπαρά Κορεσμένα Λίπη Πρωτείνες Φυτικές Ινες
192 25,2 12,5 9,5 0.9 5.3 3.7

 

Healthy no-bake granola bars with only 5 ingredients. They’re Ideal for breakfast, or a take-away snack.

Preparation time: 15’

Servings: 12

Ingredients:

  • 1 cup dried plums, pitted
  • ¼ cup honey
  • ¼ cup peanut butter
  • 1 cup roasted unsalted almonds, loosely chopped
  • ½ cup rolled oats

Instructions:

  1. Preheat oven to 180o C (360o F).
  2. Loosely chop the almonds and roast them in the oven for about 15’ or until slightly golden brown. Put them aside until they cool down a bit.  (Optional: you can also roast the oats, as well).
  3. Process plums in a food processor until small bits remain. It will take about 1’.
  4. In a small saucepan, warm honey and peanut butter over low heat, until they melt.
  5. Place oats, almonds and plums in a bowl and mix well.
  6. Add honey – peanut butter mixture in the bowl and stir thoroughly until the plums disperse throughout.
  7. Transfer the mixture in a pan lined with parchment paper and press down until uniformly flattened. Let the pan sit in the fridge for 30’to harden. (You can also put the pan in the freezer for about 20’, if you can’t wait to taste the bars!).
  8. Remove the bars from the pan and cut them into 12 even pieces. You can store them in an airtight container for about a week. When the weather is hot, you should keep the in the fridge.

 

Notes: You can use agave, or, maple syrup instead of honey.

I used a rectangular baking pan 24X24cm (9X9in). You can also use a loaf pan. The thickness of bars depends in the size of the pan.

Have you tried the no bake granola bars? Let me know!

 

Nutritional Facts per Serving
Calories Carbohydrates Sugars Total Fat Saturated Fat Proteins Dietary Fibers
192 25.2 12.5 9.5 0.9 5.3 3.7

 

About these ads

3 thoughts on “No bake Granola Bars – Μπάρες δημητριακών με 5 υλικά

    • Καλησπέρα!! Τα αμύγδαλα μπορείς να τα αντικαταστήσεις με καρύδια, φιστίκια αιγίνης, ή φουντούκια. Ακόμα μπορείς να κάνεις συνδυασμό ξηρών καρπών, τηρώντας πάντα τις δοσολογίες, δηλαδή οι ξηροί καρποί που θα χρησιμοποιήσεις να μην ξεπερνούν το 1 φλιτζάνι.
      Τις επόμενες μέρες ακολουθούν κι άλλες συνταγές για μπάρες δημητριακών, οπότε θα δεις κι άλλους συνδυασμούς.
      Καλή επιτυχία! Περιμένω εντυπώσεις!

      • Ευχαριστώ για την πληροφορία, όταν τις φτιάξω θα σου πω εντυπώσεις ,αλλά θα είναι χωρίς αμύγδαλο γιατί έχω αλλεργία και δεν μπορώ να το φάω..

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s